bengal hemsida logo

2015


Vi har nu 150 halsdukar på lager! 
Hög efterfrågan utifrån har gjort att vi löst en webbshop. Där kan man köpa om man inte har möjlighet att ta sig till matchen eller bara är lat!
Vi kommer sälja 50st innan torsdagens match mot Växjö. Resterande 100 säljs i via hemsidan. 

Webbshoppen öppnar nu och det är betalning med Swish eller bankgiro som gäller. På mobilversionen finner ni shoppen längre ner på förstasidan. 
Köp köp!
 

Vi har valt att tillsvidare satsa på 3 storbussar denna säsong, då
bortamatcherna oftast faller in på helger innan löning samt att de korta resorna ligger på vardagar.

Först ut är Djurgården den 14 november.
Pris: 400kr kontant på bussen. Inkl biljett!
Avgång: 10:00. (Samling 9:30) Shell, Centralstationen
Resterande planerade storbussar är:

  • Örebro 28 november
  • Färjestad 9 januari

In och boka er här på hemsidan under fliken resor, bussarna ska rulla!

Vill ni stödja oss som förening så påminner vi om tifo, vi blev väldigt nöjda med säsongens första tifo och planerar flera tifon under säsongen. De pengar som vi får in går oavkartat till inköp av material som i slutändan blir till en läktarkoreografi. Lägg gärna en slant i tifo-hinkarna vid matcher i Scandinavium eller skicka över valfri summa via:

  • Bankgiro: 5045-7589
  • Swish: 123 467 76 54

Märk din insättning med ”tifo” så kommer pengarna in på rätt konto.

Du kan även bli stödmedlem i föreningen för 200kr. Kontakta oss via mail under fliken”
om oss” för mer information.
 

Foto: Christian Wahlgren, pucksnack.com Foto: Christian Wahlgren, pucksnack.com

Känslor, gemenskap och allsång. Ja nu är säsongen igång på allvar och vi fortsätter vårt arbete för att förbättra läktarkulturen kring Frölunda.

Vi kommer även i år att annordna resor till flertalet bortamatcher där du och dina vänner kan hänga med. Vi vill öka intresset för att gå på matcherna, på såväl hemmaplan som på bortaplan.

Ni som följer oss på de sociala medierna; facebook, twitter & instagram, vet att vi har haft en tifokampanj under sommaren. Totalt fick vi in 4820 kr, tack! Det kommer nya matcher, nya tifon och därför nya kostnader. Vi planerar just nu för flertalet läktararrangemang under säsongen, hur många och hur stora de blir beror på hur mycket pengar vi får in. Kom ihåg att ett tifo är en hyllning till klubben och ska således finansieras av supportrar.

Nu ser vi fram emot en säsong fylld av nyheter och framgång. 

Vår andra säsong som förening har lidit mot sitt slut och säsongen 2014/2015 summeras: Det har varit ett händelserikt och roligt år på läktaren. Vi vill rikta ett stort tack till alla som gjort denna säsongen till vad den blev. Alla ni som har donerat pengar till tifokassan, ni som stått i klacken och sjungit er hesa, ni som åkt med på bortaresor och alla ni som gett oss positiva kommentarer.  Det är ni som ger oss förutsättningar att fortsätta med nya tifon och strävan efter en bättre läktarkultur kring Frölundas matcher.
 

Här har vi den, tifofilmen från i torsdags. Detta tifo var av det större slaget och mätte 312,5 kvm. Det började i Scandinaviums foaljè, våra medlemmar står med Tifo-hinkarna och skramlar pengar. Det är ni, alla som lagt bidrag i hinkar, swish och banköverföringar, som har betalat detta tifo. Tack alla, vi hoppas ni uppskattar vårt arbete och skänk gärna en slant när tifo-hinkarna är framme. 

Sen den här.

Foto: Ida Wenell Foto: Ida Wenell

Vi är, likt PCT,  en minoritet. Båda föreningar har en officiell supporterförening över sig. PCT startades 2011 för att de ville prioritera mer tifon, och en bättre läktarkultur kring deras matcher. Pct var tifogrupp för Växjö Lakers, tills Växjö Lakers bröt samarbetet med dem i veckan på grund av olika händelser.

Sektion 84 strävar för en positiv läktarkultur, där känslor, tifon osv ska vara mer vanligt än ovanligt. Det vi i vår förening inte tycker är okej är att man väljer att bryta ett samarbete utan att att höra båda parter. Man väljer att bara fokusera på det negativa, utan att någon gång se det positiva. För att kunna ta ett beslut som rör en förenings överlevnad så måste man se till helheten och speciellt höra båda parter. Vilket inte var fallet med PCT.  Därför hade vi banderollen ”sympati för PCT”.

Senaste matchen var jag en av de som skramlade pengar till tifo, och det var faktiskt lite skrämmande att se hur liten del av publiken det är som vet vad ett tifo är. Tätt följt av kommentarer som liknade oss med tiggare utanför ICA, eller: Det här ska ni väl ta till krogen ikväll?
- Absolut inte, vi står och skramlar i ett förtroende från Frölunda!

Vad är ett tifo? Varför gör man ett tifo? Vad kostar det? Vem betalar? Frågorna är många och vi i Sektion 84 arbetar för en positiv läktarkultur. En läktarkultur där tifo ska bli mer vanligt än ovanligt.

Ett tifo är ett läktararrangemang som anordnas för att stötta och hylla laget. Förhoppningsvis får laget en energikick och taggar till ordentligt när dom ser ett tifo som täcker hela kortsidan. Det finns fler olika sorter av tifon som man kan göra:

  • Kaostifo - Ett tifo med konfetti, crepe eller kvittorullar och flaggor.
  • Mosaiktifo - Ett tifo där en hel läktare håller upp fyrkantiga papper som tillsammans bildar en symbol eller text.
  • Flaggtifo - Ett tifo bestående endast av viftande flaggor.
  • OH-tifo - Ett tifo med en stor flagga (OH för overhead-flagga) som ligger över publiken.

Kostnader för ett tifo varierar, med det är inte billigt. Det är mycket dyrare än man tror, en meter tyg kostar ca 20 kr, även rör till flaggor kostar och sen ska färg ska köpas. Det är därför vi har medlemmar som varje match står med hinkar i entrén där ni kan bidra med ert småskrammel eller varför inte en sedel eller två? Tänk om alla i Scandinavium gav en krona var, då hade vi fått in ca 10.000:- Men som läget är nu så snittar vi på knappt 1.000:- på en match. Därför satsar vi nu på en 10.000:- kampanj  resterande 4 hemmamatcherna i Januari, Frö-Luleå, Frö- Växjö, Frö- Modo & Frö FBK.

Du kan även bidra via:

  • Swish: 0722-631535
  • Banköverföring till vårt tifokonto.
    Clearing: 4195
    Konto: 18 46555 Nordea

Vi planerar just nu ett stort tifo som kommer kosta oss ca 15.000kr, så alla bidrag är mer än välkomna. 

 

Senaste nyheter

Sektion 84 på Instagram

Go west, heja Frölunda Stötta tifo-fonden via Swish: 123 467 76 54

Arkiv