bengal hemsida logo

HSU, Hockeysupporterunionen

I ett uttalande i media sägs det ett och annat om oss och våra medlemmar från Goa Gubbars ordförande, då vi står bakom satsningen på en supporterunion inom svensk hockey. Dessa uttalanden är både onödiga och olyckliga. Det handlar inte om något ställningstagande, detta handlar om en gemensam röst för hockeysverige mot ligan, SHL & Hockeyallsvenskan. Vi har varit med från start och medverkat i frågor kring uppstarten av HSU och flertalet gemensamma öppna brev som publicerats det senaste två åren. Vi kan bara beklaga att Goa Gubbar inte haft med någon representant. Det är bara att kontakta HSU.

Hockeysupporterunionen, HSU

Ett förstadie till en supporterunion har bildats, som sportbladet skrev om den 23e Januari i år. Den har bildats med grunden i den Facebookgrupp som tog fram det öppna brevet ”för svensk hockeys makthavare” som publicerades 18 oktober 2018. I denna facebookgrupp finns representanter från så gott som hela supportersverige.

Vi och flertalet supporterföreningar står bakom HSU och dess representanter som har i uppgift att ta fram stadgar och bilda en ideell förening som ska bli den rikstäckande supporterunionen svensk hockey behöver. Föreningen ska vara registrerad hos skatteverket senast säsongstart 2020/21. Mer info om HSU finns på deras twitter samt artikeln sportbladet publicerade här

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter