bengal hemsida logo

Angående flaggförbud och protester

Till att börja med är Västra ståplats en aktiv ståplats. Med aktiv ståplats menas att man står upp, deltar i sång, viftar med flaggor och gör allt för att stödja laget. Ståplats, sång och visuell stöttning är grundelementen för vårt supporterskap och den läktarkultur vi vill bedriva.

Det finns närmare 11 300 andra sittplatser i Scandinavium där flaggor inte förekommer, varav A höger dessutom är en levande sittplats. Om man alltid vill ha perfekt sikt och föredrar att sjunga lite när det passar så är det en utmärkt plats. Men Frölunda har aldrig ens kommunicerat ut att denna existerar, trots att de själva hävdar att den gjort det hela säsongen.

Inför säsongen hade vi ett möte med Goa Gubbar och Frölunda med Roger Rönnberg i spetsen. Gemensamt var målet att få till en bättre läktarkultur i Scandinavium. Där och då kom vi överens om att flagga lite mer än bara under avblåsningar för att uppnå större visuell aktivitet. Så länge inte sikten från vip-läktaren påverkas. Lösningen blev mindre storlek på flaggorna.

Nu efter klagomål från enstaka klackfolk väljer Frölunda att backa på denna frågan. Man väljer också att hota med avstängningar, trots att flaggviftandet inte är något regelbrott enligt förbundets regelverk.

Ett möte med Frölundas säkerhetsansvarig, ordförande och presschef genomfördes inför semifinalmatcherna, med ingången att vi skulle hitta en lösning. Då visar det sig att Frölunda några dagar tidigare tagit ett beslut som de inte vill ändra på. Så varför ens ha ett möte?

Att sen Mats Grauers, som svar på vår protest, väljer att uttala sig och blanda in fotbollslag, trots att han medverkade på vårt möte och därigenom vet hur viktig frågan är för oss och vår vision för läktarkulturen, kan vi bara beklaga och ifrågasätta. Frölundas ordförande väljer alltså att i media gå ut och håna samt ifrågasätta vårt engagemang för Frölunda som svar på vår protest. Vi som grupp har inget med fotbollen i Göteborg att göra. Vi är här och finns till för Frölunda HC, enbart!

Vi kommer återgå till morgondagens match och stötta laget på isen genom sång. Laget och spelarna ska inte behöva drabbas av Frölundas anställdas okunnighet, konflikträdsla och paragrafrytteri såhär mitt i ett brinnande slutspel.
Vi kommer fortsatt visa vårt missnöje och ta bort de visuella momenten, flaggor och planerat tifo, då vi inte accepterar Frölundas hot och sätt att hantera en fråga. Vi förespråkar, som alltid, en dialog. Där vi kommer fram till lösningar, gemensamt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter