bengal hemsida logo

Angående händelserna i Gävle

Innan säsongstarten pratade vi på ett möte mellan oss, Frölunda och Goa Gubbar om denna resan. Vi i sektion 84 accepterade att Goa Gubbar inte vill ha oss på tåget, så vi valde att åka själva och ha tillgång till våra 50 biljetter, som vi har tillgång till varje bortamatch. Vilket vi haft de senaste 2 åren, enligt överenskommelse mellan oss Frölunda och Goa Gubbar. Så att vi kan fylla en buss eller lösa biljetter till det antalet medlemmar av oss som vill åka på bortamatcher. Resterande biljetter som blir över avsäger vi oss från senast 3 dagar innan match. Så allmänheten förhoppningsvis får en chans att köpa lösbiljetter till bortastå i arenorna.

När vi i Lördags kommer till arenan i Gävle har det tydligen beslutats att våra medlemmar, plus andra Frölundasupportrar som köpt klackbiljetter via oss till matchen, ska stå på en egen sektion avskilt från resterande bortacklack med en sittplatsläktare emellan och runt om oss.

Finns ingen som sagt att vi skulle stå någon annanstans i förväg, då vi har tillgång till samma biljetter som Goa Gubbar och alla andra på plats i Gävle.

Det sades på plats att det var ett arrangörsbeslut i gemenskap med ordningsmakten. Men sen framkom det på Facebook i en kommentar av Goa Gubbars ordförande att det var deras beslut.

Citat ” Det var bestämt sedan innan efter önskemål från Goa Gubbars medlemmar” slut citat.

Man har aktivt valt att inte meddela oss i Sektion 84. Som sätter sig och kör över 100 mil tur och retur till Gävle för att på plats veta att man inte får stå tillsammans med övriga frölundasupporters i bortaklacken. 
Vilket i sig är helt fel. Inte ens Frölunda verkar ha fått denna infon innan matchen. Så vi har inte blivit informerade alls.

Anledningen till att senaste invasionsresan till Jönköping under november månad 2017, där vi stod tillsammans på läktaren och sjung för vårt Frölunda, fungerade var för vi i Sektion 84 arrangerade pubsamlingen samt styrde på läktaren med viljan att tillsammans med Goa Gubbar och resterande supporters gå under Västra Ståplats.
Västra Ståplats handlar inte om prestige! Västra ståplats är till för att stötta laget i med och motgång. Tillsammans, alla Frölundasupporters oavsett medlemstillhörighet eller ej i olika supportergrupper.

I Gävle var det Goa Gubbar som hade tågresa och aktivt valde att särbehandla/frysa ut våra medlemmar, och andra utomstående Frölundasuporters som köpt klackbiljetter av oss.

Sen hur Frölundas säkerhetsansvarig kan tillåta detta förstår vi inte. Men tydligen vad vi fick höra har han inget o säga till om nu Brynäs dito tycker motsatsen, då Brynäs står som arrangör. Så frågan är hur Brynäs kan bestämma över Frölundas supportrar när vår ansvarige är på plats? Hur kan beslut som dessa tas utan att berörda parter informeras? Något har gått fel.

Möten kommer ske inom en snar framtid med alla inblandade parter.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter