bengal hemsida logo

Varför valde vi att Sympatisera med Psycho Circus Tifo, PCT?

Foto: Ida Wenell Foto: Ida Wenell

Vi är, likt PCT,  en minoritet. Båda föreningar har en officiell supporterförening över sig. PCT startades 2011 för att de ville prioritera mer tifon, och en bättre läktarkultur kring deras matcher. Pct var tifogrupp för Växjö Lakers, tills Växjö Lakers bröt samarbetet med dem i veckan på grund av olika händelser.

Sektion 84 strävar för en positiv läktarkultur, där känslor, tifon osv ska vara mer vanligt än ovanligt. Det vi i vår förening inte tycker är okej är att man väljer att bryta ett samarbete utan att att höra båda parter. Man väljer att bara fokusera på det negativa, utan att någon gång se det positiva. För att kunna ta ett beslut som rör en förenings överlevnad så måste man se till helheten och speciellt höra båda parter. Vilket inte var fallet med PCT.  Därför hade vi banderollen ”sympati för PCT”.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter