bengal hemsida logo

Vad är ett tifo?

Senaste matchen var jag en av de som skramlade pengar till tifo, och det var faktiskt lite skrämmande att se hur liten del av publiken det är som vet vad ett tifo är. Tätt följt av kommentarer som liknade oss med tiggare utanför ICA, eller: Det här ska ni väl ta till krogen ikväll?
- Absolut inte, vi står och skramlar i ett förtroende från Frölunda!

Vad är ett tifo? Varför gör man ett tifo? Vad kostar det? Vem betalar? Frågorna är många och vi i Sektion 84 arbetar för en positiv läktarkultur. En läktarkultur där tifo ska bli mer vanligt än ovanligt.

Ett tifo är ett läktararrangemang som anordnas för att stötta och hylla laget. Förhoppningsvis får laget en energikick och taggar till ordentligt när dom ser ett tifo som täcker hela kortsidan. Det finns fler olika sorter av tifon som man kan göra:

  • Kaostifo - Ett tifo med konfetti, crepe eller kvittorullar och flaggor.
  • Mosaiktifo - Ett tifo där en hel läktare håller upp fyrkantiga papper som tillsammans bildar en symbol eller text.
  • Flaggtifo - Ett tifo bestående endast av viftande flaggor.
  • OH-tifo - Ett tifo med en stor flagga (OH för overhead-flagga) som ligger över publiken.

Kostnader för ett tifo varierar, med det är inte billigt. Det är mycket dyrare än man tror, en meter tyg kostar ca 20 kr, även rör till flaggor kostar och sen ska färg ska köpas. Det är därför vi har medlemmar som varje match står med hinkar i entrén där ni kan bidra med ert småskrammel eller varför inte en sedel eller två? Tänk om alla i Scandinavium gav en krona var, då hade vi fått in ca 10.000:- Men som läget är nu så snittar vi på knappt 1.000:- på en match. Därför satsar vi nu på en 10.000:- kampanj  resterande 4 hemmamatcherna i Januari, Frö-Luleå, Frö- Växjö, Frö- Modo & Frö FBK.

Du kan även bidra via:

  • Swish: 0722-631535
  • Banköverföring till vårt tifokonto.
    Clearing: 4195
    Konto: 18 46555 Nordea

Vi planerar just nu ett stort tifo som kommer kosta oss ca 15.000kr, så alla bidrag är mer än välkomna. 

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter